Veelgestelde Vragen

Welke documenten biedt u op deze site?

Het is belangrijk om het nogmaals te vermelden, op deze site is het mogelijk om een ​​paspoort te kopen, een identiteitskaart te kopen, een visum te verkrijgen, een rijbewijs te kopen en een diploma of een certificaat te behalen.

Hoeveel kost een document op deze site?

Natuurlijk zijn sommige documenten moeilijker te verkrijgen en andere, afhankelijk van hun aard, hun land van oorsprong, factoren die van invloed zijn op de moeilijkheidsgraad van het verkrijgen. Dus, de prijs van het document is afhankelijk van deze factoren en meer, je kunt het alleen krijgen als je in contact bent met een lid van ons team nadat hij precies wist wat je wilde.

Zijn de prijzen tenminste betaalbaar genoeg?

Het doel van deze site is om het verkrijgen van de documenten die we leveren, serieus te vergemakkelijken, dit zal voor elk document een betaalbare en redelijke prijs vragen die iedereen die het document echt zou willen krijgen, zou kunnen betalen.

Hoe worden de documenten die we leveren geleverd?

De documenten die wij verstrekken, worden geleverd door een nationaal of internationaal expeditiebedrijf, afhankelijk van de positie van het afleveradres dat door de klant wordt opgegeven. We kunnen gebruik maken van de diensten van de agentschappen zoals DHL, maar ook, op aanbeveling of vereiste van de klant, verzenden via een agentschap dat het heeft gekozen. Wat echter moet worden opgemerkt, is dat het document wordt verzonden onder een discrete envelop die alleen door de ontvanger kan worden geopend.

Hoe lang ontvangt de klant zijn document na de bestelling?

De wachttijd van de klant na bestelling en betaling varieert tussen 5 en 15 dagen. 5 dagen voor rijbewijzen en identiteitskaarten, 8 dagen voor diploma’s en certificeringen, 10 tot 15 dagen voor visa en paspoorten.

En als er een fout is opgetreden in een document dat door ons team is verzonden?

Alles wordt gedaan zodat er geen fout wordt gevonden in een document dat we verstrekken op het moment van ontvangst door de klant. Tussen het ontwerp en de verzending van het document bestaan ​​inderdaad drie verschillende verificatieniveaus, waaronder de verificatie van de klant zelf van een scan van zijn document dat we verzenden. Maar als ondanks alles wat er nooit is gebeurd, er een fout is in het document van de klant die het gevolg is van onze services, of we vergoeden het bedrag dat hij ons heeft betaald volledig met onze excuses of we produceren een ander document en verzenden het naar jij zo snel mogelijk.

Zijn de documenten die we verstrekken, hoewel fysiek identiek aan de originelen, authentiek?

Grondigheid die we in de bijbehorende database documenten naar voren brengen die we zo ontwerpen en afdrukken, zelfs een deel van ons DNA. Omdat dit het belangrijkste en meest delicate deel van ons werk is en we ons ervan bewust zijn dat de geringste fout op dit niveau erg duur kan zijn voor onze klanten en onze reputatie die grotendeels is gebouwd op de tevredenheid van onze klanten. Natuurlijk zijn onze documenten, naast dat ze fysiek identiek zijn aan de originelen, inderdaad originelen. Twijfel er niet over.

Welke opmerkingen schrijven we over de diploma’s en certificeringen die we ontwerpen?

Zoals je je kunt voorstellen, hangt het af van de eisen van de klant en blijf je natuurlijk kalm, de prijs is niet afhankelijk van de beoordeling. Klanten die diploma’s en certificeringen willen kopen, doen dit om specifieke redenen, en daarom hebben zij het recht om eisen te stellen aan de cijfers die zij wensen te behalen voor de graden of certificeringen die zij bestellen.

Zich ervan bewust dat uw vragen talrijker kunnen zijn dan deze, kunt u hier uw eigen vraag stellen.